Ves al contingut principal

Andreu Valor (cantautor valenciano).


Andreu Valor. Levante-EMV
El cantautor de Cocentaina
acaba d'editar "A l'ombra de l'obscuritat", un disc en el què mostra la seua maduresa
CARLES SENSO VALÈNCIA Setmana de cantautors valencians per l'especial actuació de Pau Alabajos al Palau de la Música el pròxim dissabte, Levante-EMV té l'ocasió de parlar amb Andreu Valor (Cocentaina, 1978), altre dels referents que ha aconseguit fer-se 
un lloc en la cada cop més valuosa escena musical autòctona.
 
??
Què ha canviat en Andreu Valor del primer disc a aquest, A l'ombra de l'obscuritat?
Pense i espere que una maduresa. Tots els concerts i encontres que férem gràcies al primer disc han servit per a obrir-nos la ment, per a aprendre de la vida, de les persones... i amb un constant interès en augmentar la capacitat de dir les coses d'una manera més rica, més metafòrica, pense que les lletres d'aquest disc ja no són tan evidents i el missatge s'ha cuidat molt més per a fer de cada història, el món propi de cada oient i d'aportar un ventall expansiu en la manera de donar a conèixer tot allò que sentim.
Fa referència el títol a la realitat valenciana?
Fa referència al títol d'una realitat mundial, més bé... Evidentment estic molt present en l'evolució de la terra que tinc més a l'abast, però en la meua escala de valors, la humanitat està en primer lloc i preocupat pel que passa en aquest trist món, el meu estat anímic ve contagiat per les circumstàncies que el rodegen. És el primer pas per a la composició d'una cançó!
Et tornes a rodejar de gent molt distingida a la música valenciana.
Evolucionem, caminem i en aquest especial i difícil món musical tenim la sort de trobar-nos amb gent que té molt unit el seu talent musical íntimament lligat a la grandesa de la seua personalitat. Per a nosaltres és molt especial donar sentit a les cançons de la mateixa manera que les sentim i quan fem realitat una inquietud volem que siga amb la persona que hem pensat per a compartir-la. Si damunt, com et dic, aquest company et facilita enormement amb predisposició i nosaltres sabem que amb la seua aportació la cançó guanya, benvinguts siguen tots! Aprofite per a donar-los les gràcies per tanta amabilitat, esforç i qualitat humana i musical a Miquel Gil, Feliu Ventura, Cris Juanico, Cesk Freixas, Pau Alabajos, Xavi Sarrià, Bertomeu i Borja Penalba. Quasi res...
Teniu els cantautors suficient força com per denunciar la situació valenciana actual o és moment de punk?
És un moment tremendament important per a que tots denunciem el que està passant. Veiem passar per davant dels nostres nassos un munt de despropòsits, injustícies, calamitats... que evidentment no distingueixen aquesta democràcia que volen fer-nos creure que vivim. Nosaltres ens unim a la causa... a totes les que no tenen sentit, més bé! Evidentment les músiques i tendències venen conduïdes per unes modes... Els cantautors no som gent de massa masses (riu) però tampoc estem induïts a les modes. Ara pot ser ens fem sentir més, perquè al llarg de la nostra vida, estem sempre intentant que la normalitat i la justícia estiga present i ara la gent necessita d'algú que l'escolte. La gent necessita no sentir-se sola!
El disc no és un continu lament i també conté cançons que transmeten molta alegria i festa. On es troba l'esperança de la teua terra?
En la coherència i el respecte! El nostre desig és de poder contagiar esperança i convivència. Sabem que en aquest món variat és molt difícil estar d'acord en qualsevol cosa, però sentint-me íntimament lligat a la democràcia, cal conviure en unes normes de conducta que siguen justes per a tots, i ara no ho són ni amb els serveis més bàsics i dignes. L'esperança en la meua terra, i espere que en la de tots, està en la igualtat. En la inexistent diferència de classes. Ja que econòmicament aquest desastre de món ha volgut desequilibrar la balança, que al menys dignament ningú es senta amb la possibilitat de discriminar moral i humanament a ningú!
Com imagines aquesta terra sense la música feta en valencià?
No me la imagine. Un poble que canta amb la seua llengua és un poble amb futur. És una de les coses bàsiques i inseparables del nostre projecte musical. Donar la naturalitat que es mereix la nostra cultura, que, a més, demostra pas a pas que avança amb una qualitat immensa i que no només té cabuda per existir, sinó per ser bona! Estem en un gran moment, musicalment parlant, i això va molt lligat al desig del poble de no assumir el rol de l'oblit.
 
Enormement creixent! La varietat d'estils que acaparen els nostres grups han fet que la nostra música arribe a tots ells, amb diversitat de missatge, d'ambients i d'oients. Com deia amb la resposta anterior, desitgem normalitat i gràcies als factors de l'administració, mitjans de comunicació i gent poc modesta, creixem lentament, però no dubtes, que creixem!
fuente: Levante-EMV 
El tema "Desperta" D' Andreu Valor, està dins del disc "a l'ombra de l'obscuritat" 

Comentaris

 1. Maikel, lo siento mucho pero no me explico como salen 30 idiomas en el traductor menos el castellano. Aparte, el formato que has dado a tu blog me da muchos problemas y a veces no se ve bien el blog. Esa es la razón de que no comente. Si puedes explicar como poner el blog en castellano te estaría muy agradecida.

  Salam.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ha pasado mucho tiempo desde este mensaje y no lo había visto. Pero tienes razón y me di cuenta, que al estar el blog en castellano, no se podía traducir por qué no aparecía el español. Esto ya esta corregido, y ahora ya se puede traducir en español y funciona muy bien. Saludos

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Bueno, suelo hablar de grandes personajes valencianos, que son parte de la historia de mi pueblo "que ya han muerto". A partir de ahora también voy a hablar de los vivos, que también forman parte de un gran pueblo y allí donde se encuentran  representan…a todos los valencianos/as. 
Arturo Valls, ha nacido en mi barrio "Moteolivet"y al que tengo el placer de haber conocido personalmente “ya lo conocía de vista” pero nunca había hablado con él. Además de ser un gran actor y presentador, es una persona muy agradable "muy preocupado por la situación  actual del país".
Además, actualmente tiene un exitoso programa en televisión; Por otro lado, a sido elegido mejor presentador por "Ahora Caigo" en la 61ª edición de los Premios Ondas, decanos y más prestigiosos galardones de radio y televisión que se conceden en España. También ha sido elegido por la cadena Media Markt, para ser la imagen  de su nueva campaña para estas Navidades, que ya se está emiti…

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

El Siglo de Oro de las Letras Valencianas, abarca prácticamente todo el siglo XV y fue la época de máximo esplendor de la Lengua Valenciana escrita. Durante este siglo, se dieron autores tan reconocidos como Jordi de Sant Jordi, Ausias March, Joanot Martorell, Joan Roiç de Corella, Jaume Roig o Sor Isabel de Villena. Ausias March Ripoll nació a finales de 1397,aunque no se se sabe con seguridad si nació en Beniarjó (pueblo cercano a Gandía) o en la misma en Gandia,sus padres Pere March y Leonor Ripoll (hija del señor de Massalaves) casados en junio de 1395, ostentaban el cargo de Procurador General de las posesiones del Duque de Gandia.

Fue Señor de Beniarjó, Pardines y Vernissa, y halconero mayor del rey de la Corona de Aragón (Alfonso V el Magnánimo) fue armado caballero en 1419. Participó en la expedición de Alfonso V a Córcega y Cerdeña, y en otras expediciones contra los piratas del Mediterráneo. En 1425 se retiró a sus posesiones valencianas, instalándose en Gandía en 1428.…

Visitando la Torre Miramar "Valencia".

La Torre Miramar  se construyó a la entrada de Valencia por la V-21, Esta torre forma parte de la zona ornamental del túnel que debe facilitar la entrada a Valencia por la avenida de Cataluña. Las fuentes, tres, que son las más grandes de la ciudad y minimizan el consumo de agua. Sólo el estanque central mueve un caudal de 40.000 litros, más que la del Palacio de Congresos o la de la Dama Ibérica.
En verano a 35 grados fui a subir al mirador para hacer unas fotos y me encuentro que el ascensor esta averiado, la chica que estaba encargada del mirador me dijo que eran unas escaleras muy cómodas de subir, hay que ser un atrevido para subir a pie los 42 metros de altura desde la calle hasta la torre Miramar sobre todo por el bochorno y calor en pleno verano que hacía.  Suelo pasear por la zona de las universidades donde se encuentra la torre,  y de momento al día de hoy "Noviembre 2011"sigue averiado el  ascensor y el mirador está cerrado.
Las obras incluyendo al túnel de…