Els Jocs de la Fam "Premi de literatura protagonista jove 2010"

Suzanne Collins és una escriptora nord-americà,nascuda en “Hartford-Connecticut”.Creadora de la famosa trilogia”Els Jocs de la Fam”. 

Viu amb la seva família i un parell de gats a Connecticut. És guionista de televisió i coneguda per la sèrie Cròniques de les Terres Baixes. Amb Els Jocs de la Fam s'ha situat al capdamunt de la llista dels llibres més venuts dels New York Times. Arran de l'èxit de la sèrie,se n'ha fet una adaptació cinematogràfica. 
És de l'editorial Estrella Polar i de la col·lecció l'illa del Temps,17. 
Traduït per d'Armand Carabén. 
He comprat el primer llibre de la trilogia,per que me lo ha recomanat una companya de la escola. Stephen King diu que és “una novel·la que manté un suspens constat i que provocarà molta controvèrsia. Diu que no ha pogut parar de llegir-la”. 
Stephenie Meyer parla del llibre i diu que “estava tan obsessionada amb el llibre que me l'havia d'emportar quan eixia a sopar i amagar-lo sota la taula per no parar de llegir. Els Jocs de la Fam es un llibre meravellós”. 

Un petit resum del que va el llibre:
Es tracta d'una novel·la d'aventura i ciència ficció narrada en primera persona, des de la perspectiva de Katniss Everdeen “la protagonista”, es una adolescent de setze anys que viu en Panem. Fa anys, d'una terra destrossada cridada Amèrica del Nord va sorgir Panem “després d'una apocalíptica guerra”, una ciutat formada per tretze districtes que envolten el Capitoli, centre neutral del país. Però encara que el Capitoli va portar la pau i prosperitat, els tretze districtes es van rebel·lar contra ell. Dotze d'ells van ser vençuts, i el tretzè aniquilat. El Capitoli, per a recordar als districtes supervivents qui manava, va crear els Jocs del Fam, un cruel joc de supervivència que s'emet per televisió i que tothom està obligat a veure.
En ell, vint-i-quatre adolescents d'entre dotze i divuit anys, un xic i una xica per cada districte, són triats a l'atzar per a participar en els jocs. L'objectiu és senzill: lluitar a mort entre ells, doncs solament un dels vint-i-quatre pot guanyar.
Mi Opinió.
 «Els Jocs del Fam» a mi me sembla que és una versió actualitzada i futurista dels antics jocs romans, on competien centenars de gladiadors a mort. També és la història de Teseu en la qual derrota al monstre Minotaure. Ja que l'escriptora és una gran admiradora de la mitologia grega i romana. Aquesta història relata que els atenesos anualment havia d'enviar un tribut al rei Minos de Creta, per a açò havia de sacrificar set donzelles i set joves, que serien llançats en un laberint per a ser devorats pel monstre Minotaure. El sacrifici no va acabar, fins que Teseu va decidir anar voluntàriament a matar al Minotaure.
Per a cabar:
El llibre és fascinant i no pots parar de llegir és molt addictiu i vaig gaudir molt llegint-ho. És original i et fa desitjar constantment saber què va passar a continuació. A més és molt interessant la forma de pensar de Katniss, i algunes frases et colpegen, fent que t'adones de coses en les quals tal vegada no t'havies parat a pensar "com la pobresa extrema, el fam, l'opressió i les conseqüències de la guerra".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».