Ves al contingut principal

Els Jocs de la Fam "Premi de literatura protagonista jove 2010"

Suzanne Collins és una escriptora nord-americà,nascuda en “Hartford-Connecticut”.Creadora de la famosa trilogia”Els Jocs de la Fam”. 

Viu amb la seva família i un parell de gats a Connecticut. És guionista de televisió i coneguda per la sèrie Cròniques de les Terres Baixes. Amb Els Jocs de la Fam s'ha situat al capdamunt de la llista dels llibres més venuts dels New York Times. Arran de l'èxit de la sèrie,se n'ha fet una adaptació cinematogràfica. 
És de l'editorial Estrella Polar i de la col·lecció l'illa del Temps,17. 
Traduït per d'Armand Carabén. 
He comprat el primer llibre de la trilogia,per que me lo ha recomanat una companya de la escola. Stephen King diu que és “una novel·la que manté un suspens constat i que provocarà molta controvèrsia. Diu que no ha pogut parar de llegir-la”. 
Stephenie Meyer parla del llibre i diu que “estava tan obsessionada amb el llibre que me l'havia d'emportar quan eixia a sopar i amagar-lo sota la taula per no parar de llegir. Els Jocs de la Fam es un llibre meravellós”. 

Un petit resum del que va el llibre:
Es tracta d'una novel•la d'aventura i ciència ficció narrada en primera persona, des de la perspectiva de Katniss Everdeen “la protagonista”, es una adolescent de setze anys que viu en Panem. Fa anys, d'una terra destrossada cridada Amèrica del Nord va sorgir Panem “després d'una apocalíptica guerra”, una ciutat formada per tretze districtes que envolten el Capitoli, centre neutral del país. Però encara que el Capitoli va portar la pau i prosperitat, els tretze districtes es van rebel•lar contra ell. Dotze d'ells van ser vençuts, i el tretzè aniquilat. El Capitoli, per a recordar als districtes supervivents qui manava, va crear els Jocs del Fam, un cruel joc de supervivència que s'emet per televisió i que tothom està obligat a veure.
En ell, vint-i-quatre adolescents d'entre dotze i divuit anys, un xic i una xica per cada districte, són triats a l'atzar per a participar en els jocs. L'objectiu és senzill: lluitar a mort entre ells, doncs solament un dels vint-i-quatre pot guanyar.
Mi Opinió.
 «Els Jocs del Fam» a mi me sembla que és una versió actualitzada i futurista dels antics jocs romans, on competien centenars de gladiadors a mort. També és la història de Teseu en la qual derrota al monstre Minotaure. Ja que l'escriptora és una gran admiradora de la mitologia grega i romana. Aquesta història relata que els atenesos anualment havia d'enviar un tribut al rei Minos de Creta, per a açò havia de sacrificar set donzelles i set joves, que serien llançats en un laberint per a ser devorats pel monstre Minotaure. El sacrifici no va acabar, fins que Teseu va decidir anar voluntàriament a matar al Minotaure.
Per a cabar:
El llibre és fascinant i no pots parar de llegir és molt addictiu i vaig gaudir molt llegint-ho. És original i et fa desitjar constantment saber què va passar a continuació. A més és molt interessant la forma de pensar de Katniss, i algunes frases et colpegen, fent que t'adones de coses en les quals tal vegada no t'havies parat a pensar "com la pobresa extrema, el fam, l'opressió i les conseqüències de la guerra".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Bueno, suelo hablar de grandes personajes valencianos, que son parte de la historia de mi pueblo "que ya han muerto". A partir de ahora también voy a hablar de los vivos, que también forman parte de un gran pueblo y allí donde se encuentran  representan…a todos los valencianos/as. 
Arturo Valls, ha nacido en mi barrio "Moteolivet"y al que tengo el placer de haber conocido personalmente “ya lo conocía de vista” pero nunca había hablado con él. Además de ser un gran actor y presentador, es una persona muy agradable "muy preocupado por la situación  actual del país".
Además, actualmente tiene un exitoso programa en televisión; Por otro lado, a sido elegido mejor presentador por "Ahora Caigo" en la 61ª edición de los Premios Ondas, decanos y más prestigiosos galardones de radio y televisión que se conceden en España. También ha sido elegido por la cadena Media Markt, para ser la imagen  de su nueva campaña para estas Navidades, que ya se está emiti…

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

El Siglo de Oro de las Letras Valencianas, abarca prácticamente todo el siglo XV y fue la época de máximo esplendor de la Lengua Valenciana escrita. Durante este siglo, se dieron autores tan reconocidos como Jordi de Sant Jordi, Ausias March, Joanot Martorell, Joan Roiç de Corella, Jaume Roig o Sor Isabel de Villena. Ausias March Ripoll nació a finales de 1397,aunque no se se sabe con seguridad si nació en Beniarjó (pueblo cercano a Gandía) o en la misma en Gandia,sus padres Pere March y Leonor Ripoll (hija del señor de Massalaves) casados en junio de 1395, ostentaban el cargo de Procurador General de las posesiones del Duque de Gandia.

Fue Señor de Beniarjó, Pardines y Vernissa, y halconero mayor del rey de la Corona de Aragón (Alfonso V el Magnánimo) fue armado caballero en 1419. Participó en la expedición de Alfonso V a Córcega y Cerdeña, y en otras expediciones contra los piratas del Mediterráneo. En 1425 se retiró a sus posesiones valencianas, instalándose en Gandía en 1428.…

Visitando la Torre Miramar "Valencia".

La Torre Miramar  se construyó a la entrada de Valencia por la V-21, Esta torre forma parte de la zona ornamental del túnel que debe facilitar la entrada a Valencia por la avenida de Cataluña. Las fuentes, tres, que son las más grandes de la ciudad y minimizan el consumo de agua. Sólo el estanque central mueve un caudal de 40.000 litros, más que la del Palacio de Congresos o la de la Dama Ibérica.
En verano a 35 grados fui a subir al mirador para hacer unas fotos y me encuentro que el ascensor esta averiado, la chica que estaba encargada del mirador me dijo que eran unas escaleras muy cómodas de subir, hay que ser un atrevido para subir a pie los 42 metros de altura desde la calle hasta la torre Miramar sobre todo por el bochorno y calor en pleno verano que hacía.  Suelo pasear por la zona de las universidades donde se encuentra la torre,  y de momento al día de hoy "Noviembre 2011"sigue averiado el  ascensor y el mirador está cerrado.
Las obras incluyendo al túnel de…