Tiant s'enamora de Carmesina.

Tot seguit, el rei manà que totes les galeres fossen proveïdes amb totes les coses necessàries. Els ambaixadors del l'Emperador foren els homes més feliços del món quan el Rei els digué que Tirant aniria complagut. Els ambaixadors, només arribar a sicília, pararen taula per contractar soldats. Com que a Sicília no trobaren prou homes, anaren a Roma i a Nàpols on trobaren molta gent que va acceptar la paga gustosament, i on compraren molts cavalls.
Tirant només es preocupà de preparar les armes, ja que de cavalls, el rei de Sicília i Felip, el seu gendre, li'n donaren prou. Tirant es va acomiadar del rei, de la reina, de Felip i de la infanta. Quant tota la gent embarcà, hissaren les veles al pròsper vent i navegaren amb bon temps i mar tranquil·la fins a arribar a la ciutat de Constantinoble.
Joanot Martorell 
i Martí Joan de Galba 
Tirant lo Blanc. Edicions Bromera.

Joanot Martorell (Gandia, 1413 - València, 1468), també conegut com Joan Martorell, va ser escriptor en llengua valenciana i cavaller pertanyent a la noblesa. Especialment conegut per ser l'autor de la novel·la de cavalleries Tirant lo Blanc.
Martí Joan de Galba ( -1490) fou considerat, segons deia el colofó de l'obra, el coautor de la famosa novel·la cavalleresca valenciana Tirant lo Blanc, i es pensà que va ajudar Joanot Martorell, l'autor principal de l'obra, a acabar-la.  Però, Galba era només un prestador de diners i no era cap literat. En tot cas, ell es va quedar una còpia del Tirant lo Blanc per a satisfer un deute que Joanot Martorell no havia cancelat al morir. Avui, gairebé tots els estudiosos del tema han abandonat aquesta idea, i hi ha qui pensa que el qui pot haver modificat el manuscrit de Joanot Martorell hagués pogut ser Joan Roís de Corella.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».