L'infern de Marta ( El infierno de Marta).

Ante todo mi repulsa y condena ante los ataques machistas o de género que sufren las mujeres. Al final hay un daño colateral en los niños/as por la violencia machista. También en el blog “Estoy a tu lado" de Sor. Cecilia Codina, habla sobre este tema y ha escrito un hermoso poema, que os recomiendo.  
He acabado de leer una novela de  Pasqual Alapont sobre la violencia de género. Incluye La máscara del amor  de Vicente Garrido, en donde explica como detectar las primeras señales de una persona dominante y violenta. 

 La novela es de la editorial Bromera y en valenciano. 
Resum: 
Quan va aceptar eixir amb amb aquell xicot, Marta no sabia que posava un peu en l’infern, i que d’ara endavant seria tan dolorós penetrar-hi com tractar d’escapar-ne. Aquesta novel•la de Pasqual Alapont, escrita a la manera d’un thriller, amb psicópata inclòs, posa els cabells de punta. És al història de Marta, una jove que es va a enamorar de la persona equivocada; però també és la història d’una amistat a prova de bombes que captiva per la seua tendresa. 

El llibre es completa amb La màscata de L’amor, un text en què el psicòleg i criminalista Vicente Garrido anatliza els comportaments de risc que qualsevol jove hauria de tenir en compte per evitar caure en l’infern del maltratament físic o psicològic. Un llibre molt útil que conjumina una novel•la emocionat plena de suspens i un pràctic llibre d’autoajuda.

És una novel·la molt interessant i d'actualitat: un jove molt agradable i simpàtic, fins a aconseguir el seu objectiu...fer-se nuvi de Marta. Llavors comença un domini i control sobre ella brutal. Fins a aconseguir que deixe a les seues amigues de la infantesa, els qui l'havien advertit en diverses ocasions del tracte vexatori que Marta rebia del seu nuvi,però Marta pensava que tot eren enveges i no els va fer cas fins al punt de trencar la seua amistat.
Primer van ser agressions verbals davant la gent, després van venir les bufetades i més tard quan Marta descobreix que tot el que li havia explicat sobre ell...era mentida, és quan l'infern de Marta comença de debò. Sobretot quan s'adona pel nom de dona en un anell que amagava i tirant del fil d'aqueix nom descobreix el terrible i fosc secret que el seu nuvi amagava. I fins a ací puc arribar per a no desvetlar la fi de la novel·la.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».