“Mediterrani” mar de mort.

L'expressió " Mare Nostrum" significa "Mar Nostre" va ser encunyat pels romans perquè ho consideraven un "llac romà" circumdat per territoris de l'Imperi de Roma. Avui el meu benvolgut mar Mediterrani s'ha convertit en un mar de mort. Fugint dels països en guerra, desenes de milers d'homes, dones i xiquets que fugen de la mort i de l'horror, ho fan cap als països rics d'Europa a través del Mediterrani, es juguen la vida i molts la perden en el seu intent d'arribar al daurat.

                                                Foto:http://www.periodistadigital.com/
El motiu principal d'escriure aquest article és per a expressar la meua indignació en veure ¡quant hipòcrita…ai! el cinisme de molts és repugnant, s'esquincen les vestidures veient al xiquet sirià Aylan Kurdi jaent de cap per avall just en la riba del mar. I solament fa amb prou faenes un mes tots miraven per a un altre costat i no volien veure el que estava passant. A veure si s'assabenta aquesta societat cínica i falsa d'una puta vegada...que el drama dels refugiats està passant fa anys i causat pels nostres governs. Dones…moltes embarassades, beus, xiquets, xiquetes, adolescents i homes de totes les edats i condicions “jauen en el fons del Mediterrani” o han mort en terra, i a ningú els ha importat “ni han fet gens”. Fins a veure la foto de Aylan, llavors els ha remogut la consciència a governs, ajuntaments, ciutadans i fins als partits polítics s'ofereixen a ajudar d'una manera o d'una altra ¡¡ARA S!! . Naturalment també s'ha convertit en un arma política….com no!

Fotografía tomada por funcionarios de la agencia de refugiados de las Naciones Unidas el 15 de agosto de 2013, se ve a refugiados sirios cruzando la frontera iraquí en el puesto fronterizo de Peshkabour.
 Per a entendre aquest èxode massiu cap a Europa cal analitzar el que està passant en Orient Mitjà i la repercussió que ha tingut l'aparició de l'Estat Islàmic en tota la zona. A mi em costa entendre tanta crueltat en un ésser humà o “si”. El grup radical islàmic “ISIS”, són despietats, fanàtics, assassins, en una missió, i aqueixa missió és acabar amb tots i cadascun, sense importar com siga la seua religió o sistema de creences, i imposar la llei Sharia. Les execucions massives, decapitacions i fins i tot crucifixiones que estan cometent a mesura que treballen per a aconseguir aquest objectiu són ostentades com a insígnies d'orgull, gravades en vídeo i pujades perquè tothom les veja. Els del ISIS, no són quatre terroristes descerebrados, si no que han orquestrat un pla per a infondre tal terror que ningú s'atrevisca a fer-los front.
Una vegada dit açò…Europa amb els Estats Units al capdavant, i en el costat oposat Rússia i Iran entre uns altres, tenen gran culpa de tot el que està ocorrent avui dia a Orient Mitjà…per no dir tota. Gran Bretanya, França etc. han sigut potències colonitzadores en tot l'Orient Mitjà i Àsia. Una vegada que els països colonitzats van aconseguir la independència, les ex potencies colonitzadores al costat d'USA i Rússia, han intervingut en tota la zona del Mig Orient desde fa dècades per interès estratègic i econòmic, posant i llevant governs, muntant revolucions i guerres.


                                                        Foto:http://www.taringa.net/
A continuació exposaré la meua opinió personal de per què hem arribat a aquesta situació. En 1991 amb l'alliberament de Kuwait, de l'exercite de l'Iraq per part d'una coalició de països liderats pels Estats Units en la trucada Guerra del Golf “comença tota aquesta història”. Després de l'atac als Estats Units dut a terme per Al-Qaeda l'11 de setembre del 2001, el president Bush “fill” lidera una coalició de països per a atacar a l'Iraq i enderrocar al dictador Saddam Husein…que va acabar executat en la horca. 
També es va envair Afganistan per a acabar amb els talibans que controlaven la major part del país “una guerra que dura ja 15 anys” als talibans en l'època de la invasió russa, se'ls va lliurar armes i els va ensinistrar la CIA americana i vist com han plantat cara als països de la coalició…els van ensenyar molt bé.
                                                       Foto:http://www.extramurs.cat/
Seguint el tema…A Líbia la primavera àrab va donar pas a un enfrontament entre el règim de Gadafi i l'oposició. Com no…els americans i alguns aliats seus no van perdre l'oportunitat d'armar als rebels i ajudar-los militarment. Aquesta ajuda va afavorir la caiguda de Muamar Gadafi i després del seu assassinat, esclata la guerra civil en 2011 i des de llavors diverses faccions s'enfronten pel control del país que contínua avui dia.. 
A Síria més del mateix, tot va començar per una sequera que durava anys i la falta de sensibilitat del règim pel fam que estava passant el poble, va fer que la gent en faltar-los els aliments “per que no podien pagar-los” isqueren al carrer a protestar i les protestes van acabar en una guerra civil. La Guerra Civil de Síria que avui contínua, enfronta al règim del president, Bashar al Assad amb diversos grups rebels de l'oposició que cerquen enderrocar al govern i, en particular, traure del poder al president Bashar al Assad. En aquesta guerra els rebels estan recolzats per nacions occidentals i, especialment, per Estats Units, la implicació estrangera en tots dos bàndols és evident. Com Rússia, i la república islàmica de Iran i el moviment libanés Hezbolá que recolzen al govern del Assad, mentre que els Estats àrabs del Golf com Qatar i Aràbia Saudita recolzen a l'oposició.

                                 Miembros Estado Islámico en Libia. Foto:http://www.infobae.com/
Però la caiguda dels tirans ha tingut conseqüències molt greus i negatives per a l'estabilitat de tota la zona d'Orient Mitjà. Tots aquests dictadors, eren els qui controlaven amb mà dura a aquests radicals islamistes, i amb la seua desaparició, la qual cosa han aconseguit és que hi haja un buit de poder, aqueix buit de poder està sent ocupant pels yihadistes que són els grups més violents i radicals dins de l'islam, per la seua forma brutal de terrorisme. I el terror que estan causant en tots aquests països per la seua brutalitat, ha causat un èxode de refugiats com no es coneixia a Europa des de la segona guerra mundial.
                                                  Foto: http://www.vertele.com/
I per a finalitzar…Sent vergonya i fàstic d'aquesta societat, culpable de tot el que està passant a Orient Mitjà i culpable que centenars de milers de persones que per a salvar la seua vida hagen d'abandonar el seu país, la seua casa, la seua terra i en molts casos a la seua família, vénen amb l'esperança que els ajudem. I es troben amb el rebuig de molts ciutadans i governs que no els volen i que els tracten pitjor que a gossos, acabant en camps poc menys que de concentració. 
Solament espere que la mort de Aylan Kurdi “un ser innocent”, servisca perquè la majoria dels europeus canvien la seua actitud davant aquesta tragèdia humana i òbriguen el seu cor i les nostres fronteres per a acollir a totes aquestes persones que ho han perdut tot...encara que siga solament per humanitat.

Comentaris

 1. Hola Maikel, ya he regresado de mis vacaciones que para muchos han sido muy calurosas.
  Estamos pasando por una negra página de la historia. Siempre están los intereses del poder y los egoísmos del hombre que ahogan la libertad de los más débiles.
  Es un grave problema lo de los refugiados, pero estamos a expensas de lo que diga Alemania y parece ser que no va ser nada fácil que se haga ese reparto para acoger a tantos refugiados. Ya veremos qué pasa, los ciudadanos somos los que más deseamos ayudarles, no nos mueve otro interés que ayudarles de verdad.
  Un abrazo

  ResponElimina
 2. Me alegro de verla Sor. Cecilia después de sus merecidas vacaciones. En Valencia el calor ha sido brutal y sobre todo continuado, hace unos días hemos tenido otra ponientá y eso ha hecho que subieran otra vez las temperaturas.
  Hoy hay países que les cierran las fronteras y los rechazan de forma violenta como en Hungría. Espero que la sensatez vuelva a algunos políticos europeos y les ayudemos. Al final todos somos seres humanos y nos tenemos que ayudar…hoy son ellos mañana nosotros. Un abrazo.

  ResponElimina
 3. Es un drama muy difícil de solucionar. El remedio sería "enttar bayoneta en mano" y acabar con todos los fundamentalistas pero, ¿sería efectivo? Me temo que no, eso podría crear nuevos mártires y enquistaría más el asunto. De momento, lo único que podemos hacer es ayudar en lo que podamos a los refugiados. Nadie se va de su tierra por gusto.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Al estado islámico si que había que acabar con él y no solo con bombardeos. Date cuenta Marino, que los éxitos conseguido por el ISIS son en países que están metidos en una guerra civil…por lo tanto no tienen la fuerza suficiente para enfrentarse a estos salvajes. Saludos

   Elimina
 4. Hola Maikel, en primer lugar felicitarte por tan magnifica entrada-denuncia, de la que comparto literalmente todo lo expones. Parecía que con la foto de Aylan, algo iba a cambiar, pero, al final más de lo mismo, puro teatro, cinismo total por parte de los dirigentes europeos, en fin, una vergüenza más del ser humano.
  Un cordial saludo.

  ResponElimina
 5. Hola Maikel, en primer lugar felicitarte por tan magnifica entrada-denuncia, de la que comparto literalmente todo lo expones. Parecía que con la foto de Aylan, algo iba a cambiar, pero, al final más de lo mismo, puro teatro, cinismo total por parte de los dirigentes europeos, en fin, una vergüenza más del ser humano.
  Un cordial saludo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. En primer lugar agradecerte tu comentario. Ya sabes que el refranero español es muy sabio y dice “ojos que no ven corazón que no siente”. Para que la gente tome conciencia de lo que esta pasado y ayude no hace falta ninguna foto de un pobre niño…pero así es esta sociedad.
   Saludos

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».