dijous, de novembre 26, 2015

Biografía de Pablo Motos (El Hormiguero)

El seu nom és Pablo Motos Burgos i presenta un dels programes de mes èxit de la televisió "El Hormiguero". Està solter encara que amb parella, mesura 1,67 i va nàixer el 31 d'agost 1965 a Requena (València), és un bell poble de la comarca de “LA Plana d'Utiel Requena” on es pot trobar i degustar els millors vins i embotits artesans, no solament de la Comunitat Valenciana sinó d'Espanya. I on he tingut el plaer d'anar diverses vegades a les seues festes i a estiuejar.

Porta temps amb un programa de gran èxit en la televisió com és el “Hormiguero” és un programa familiar, divertit i que entreté. I últimament s'ha superat en portar a polítics de primer ordre i fins i tot ha aconseguit fer ballar a la vice presidenta del govern espanyol. Sembla ser que amb la proximitat de les eleccions generals, als polítics amb la condició d'aconseguir vots no els importa fer el ridícul ballant, cantant o tocant un instrument musical…bo, fins i tot algun es va despullar per a eixir en la portada d'una revista.
(Imagen del diario  las Provincias)
Però tornem a Pablo Motos que és el tema de l'entrada. El mateix ha confessat en alguna entrevista que era un rebel i una andròmina “per l'entremaliat que era”. Era un vertader problema per als seus pares, sempre volia eixir-se amb la seua i fins a un dia va cremar la casa dels seus pares en connectar diversos altaveus alhora per a veure si podien funcionar junts i sobre va carregar la xarxa, segons el mateix Pablo va confessar. Es passava el dia en el traster a les fosques, al qual considerava com la seua segona llar donada les vegades que era castigat, però un dia li van regalar una guitarra i sembla ser que aqueix va ser un moment molt important que li va canviar la vida, ja que li va fer centrara en una altra cosa que no fóra fer mal.se la va ensenyar a tocar un gitano que era perruquer i segons ell era bastant bo amb la guitarra, arribant a fer classes. Gràcies a la música va començar a treballar en la ràdio del seu poble i, a poc a poc, va entrar en aqueix món: cercava publicitat, feia programes musicals etc.

Als 18 anys dirigia Radi Requena i a les vesprades treballava de netejavidres en el mateix hospital en el qual el seu pare era cuiner. Es va adonar de les limitacions que tenia com a locutor en escoltar a Luis de l'Olmo i a Iñaki Gabilondo...i va decidir estudiar-se tot un diccionari paraula per paraula. De Ràdio Requena va passar a RNE a Utiel i, després, a Onda Cero València, va treballar en programes com (Protagonistes València, Marejant la perdiu o cap al dos mil, col·laborador de la Ràdio de Julia Otero). Durant uns mesos de 2007 va presentar el programa “No som ningú” en M80 Ràdio en substitució de Goma-escuma, amb gran èxit.

Pablo sol recordar una infància dura a Requena, parla amb tristesa de la mort d'un amic en una persecució policial i d'un altre al qual van ficar en la presó. Compte com li ha canviat la vida, d'anar per darrere d'un restaurant al fet que li donaren les sobres del sopar i no tenir diners quasi ni per a menjar, a l'èxit que ha fet que puga anar a restaurants cars, la qual cosa li fa sentir-se molt bé. L'única cosa que li fa sentir-se malament és recordar-se d'una infància pobra i amb pocs recursos. Parla amb molt d'afecte dels seus pares, dels quals diu que són dues persones adorables, als quals l'única cosa que vol és compensar-los pel mal xiquet que era". Recorda en la una entrevista en XLSemanal el que era veure al seu pare treballant al matí, a la vesprada en un altre lloc i els caps de setmana de cambrer".

També compte que es va ficar en un negoci amb un soci que consistia a comercialitzar xiclets per a aprimar, on el va fer la campanya i va començar a guanyar molts de diners, fins que aquell soci va desaparèixer i li deixe un deute de 30 milions de pessetes. Encara que l'emissora li va perdonar una part del deute, la resta “20 milions” els va haver de pagar de la seua butxaca a poc a poc, però ja sabem el refrany “perdre per a aprendre”.

En la televisió es va iniciar com a presentador del Mega cinema en Canal Nou televisió i va ser un dels creadors de “El Club de la Comèdia”. En aqueix període va crear el programa “La Nit” coordinador de guió i Productor executiu. També Pablo Motos va participar en el Festival de Benidorm de 1993 com a compositor de "Sapieu amics", cançó que va guanyar el primer premi del festival de Benidorm aqueix any. Des de setembre de 2006 presentava “El formiguer” en Quatre TV, hui el programa s'emet en Antena 3 televisió, ha sigut un existisc des del principi.

En el 2007 va donar les campanadas de Cap d'any en la Quatre. També va participar en la inauguració de l'Eurocopa 2008 també en la Quatre. Ha sigut columnista del diari “El Mundo” en l'edició de la Comunitat Valenciana, i ha publicat diversos llibres d'humor, com “No som ningú” i la serie “Frases cèlebres de xiquets”. Ha sigut director de guions i un dels autors d'obres teatrals com “Cinc hombres.com”, “Cinc mujeres.com” i “La vida segons San Francisco”. També va contribuir en la versió en espanyol dirigida per Verónica Forqué de “La temptació viu a dalt”. Pablo Motos també ha fet doblatges de e algun dels personatges de Toy Story 3 i també va participar en la pel·lícula Torrent 4 de Santiago Segura.


En l'àmbit de la publicitat ha participat en diversos anuncis televisius molt populars. En l'anunci de Binaca, ha sigut la veu de Coca-Cola i ha anunciat la targeta Visa i va fer publicitat de l'aire condicionat Fujitsu. I en 2010 va posar veu a l'anunci de McDonald's. L'any 2006 va crear la seua pròpia productora, Set i Acció, junt Jorge Salvador per a produir El Formiguer per a Quatre i en 2008 van crear “Guerra de Cervells” per a Telecinco i en 2010 van crear “Ximpleries les Justes” per a Quatre. Pablo va fer el servei militar a Ceuta i va treballar com a recepcionista en una residència militar.

Finalment, Pablo Motos és un valencià mes dels molts que han eixit d'allò més baix i han acabat en el mes alt.
Mas Biografías en  http://www.valencianot.com/

2 comentaris:

  1. ¡Ay Maikel, no lo conozco ni veo el programa El Horniguero! lo miraré para conocerlo.

    Gracias por pasar por mi blog en estos momentos trites con la pérdida de mi amiga Raquel.
    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  2. Yo tampoco lo veo, pero como es un valenciano famoso he puesto su biografía. Paso por su blog habitualmente a pegar un vistazo, aunque no siempre dejo un mensaje sí que me intereso por lo que escribe.

    ResponSuprimeix

Entrada destacada...

¿Els valencians descendim de colons i repobladors catalans?

Este vídeo analitza els cognoms valencians genèticament per a demostrar que els valencians no vam ser colonitzats pels catalans, com així ho...