Raquel Ricart Leal «La nit de les pastràssimes».

«La nit de les pastràssimes» de Raquel Ricart, és una llegenda que se situa en la Serra Calderona. 
La serra Caderona es un paratge de 17.772 hectàrees que va ser declarat parc natural pel govern valencià el 15 de gener de 2002. És un lloc molt bonic que conec molt bé, ja que he anat moltes vegades per què es troba a uns 20 km de València. 
Està molt prop de la mar y de la ciutat, amaga tresors i llegendes que, només amb atenció , estima i una capacitat especial, podem arribar a conéixer del tot. La història que conta el llibre li va pasar a Batiste. A les muntanyes de Portaceli, en la nit més màgica de l’any, va sentir la crida d’una pastràssima, la dona d’aigua amb llargs cabells de color roig anomenada Rodena, que li va ensenyar a descubrir els secrets de la Calderona. 
Biografía: Raquel Ricart i Leal.
És una escriptora valenciana nascuda en Bétera, l’any 1962) que ha escrit diversos gèneres literaris, sempre en valencià.
Literàriament es donà a conéixer en guanyar un dels premis Malvarrosa (1980) amb la narració I entre tant de núvol, ni un glopet de flor. A la dècada dels 80 va publicar narracions en les revistes literàries Celobert i Lletres de canvi. Va escriure el text dramàtic Ferrabràs (1990) que va ser posat en escena per Bambalina Titelles. Té diversos llibres publicats: la novel•la negra Un mort al sindicat (Tàndem, 1999), les novel·les juvenils Van ploure estrelles (Tàndem, 2001) que ja porta diverses edicions, El quadern d'Àngela (Tàndem, 2010), guanyadora del Vé Premi Vila de Paterna, Premi Samaruc 2010, inclusió en The White Ravens 2012,i traduïda al galec, i En les mars perdudes (Bromera, 2012), premi Bancaixa de Narrativa Juvenil.
El 2010 guanyà el prestigiós Premi Andròmina de narrativa amb la novel·la Les ratlles de la vida (3i4, 2010), que posteriorment obtingué el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en 2011, i el Premi de creació literària de l’Institut Interuniversitari de Filologia de la Universitat de València.
Raquel Ricart també ha participat dins dels projectes editorials de la Fundació Bromera Llegir en valencià amb els títols Costums i tradicions, Blai, un cor de rodamón, Les dones sàvies del nord, i La nit de les pastràssimes. També ha col·laborat ocasionalment amb columnes d’opinió en el diari El Punt.
Algunes de les seues obres han estat traduïdes al galec O cadero d'Ànxela, (Ed. Galaxia) i al castellà Llovieron estrellas (Brief, 2014). A la fira del llibre de València, 2015, va presentar una novel·la de ciència-ficció: El ciutadà perfecte (Andana). En juny, dins la col•lecció “Les ales esteses”, de l'editorial RBA-La Magrana, es publicarà la novel•la amb la qual ha guanyat el premi El lector de l'odissea, amb el títol, El temps de cada cosa.
Fuente biografía: Wikipedia

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».