Les falles 2016

                  
Els valencians som enginyosos, festius, alegres i amics dels regals. Sense dubte visc en una terra amable, sensual, fèrtil i agradable. A més el desenvolupament que ha experimentat les falles al llarg del passat segle, demostra el caràcter d'una terra i de la seua gent que a sabut transformar un muntó de mobles vells que cremaven per a desfer-se dels, en una festa coneguda mundialment. 

La festa fallera té un repertori simbòlic de la identitat valenciana, d'una sàtira mordaç hi ha on tenen cabuda tot tipus de personatges i de situacions quotidianes o polítiques i en una espècie d'altar a on rendim culte al Micalet, senyeres, palleters i altres símbols del poble valencià. 

                                              El President, la Vicepresidenta i l'Alcalde     
Hui dia la festa s'ha convertit en un assumpte econòmic vital per a molta gent i els seus negocis. Jo veig molt positiu la festa en el sentit que és bo per a l'economia de la meua terra, també que siga coneguda per tot el món, significa que vindràn més turistes al llarg de l'any i això és diners.
   Però també té coses molt roïnes, per un costat el soroll i per l'altre les carrers tallats i això crea un problema molt seriós de trànsit.També els lladres acudisquen a València com l'ós a la mel, s'hi ha aprofita'n de l'aglomeració de gent al voltant dels monuments fallers, es dediquen al robatori.
   I de la brutícia que hi ha por tot arreu...ni parle, i tampoc de la poca educació de la gent que fan les seues necessitats per qualsevol lloc. 

                                                 També el Valencia cf. està en les falles
A la fi, jo veig la festa més positiva que negativa si un es pot escapar de València i anar-se'n al camp o fora del país.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».