El secret de l'alquimista, de Francesc Gilaber.

L’autor Francesc Gilaber 'i Muñoz. Vaig néixer a Alcoi el 1976, una ciutat envoltada de muntanyes,entre el parc natural de la Font Roja i el de Serra de Mariola. Des de ben menut, em va atraure l’escriptura, i vaig començar a inventar històries d’aventures, intriga i misteri, protagonitzades per pirates, exploradors, detectius. Llibre: El secret de l'alquimista L'editorial es Bromera que se en contra a (Alzira).


Al principi en el pròleg; l'autor ens conta, que durant un viatge per la Toscana italiana en una llibreria molt antiga, es va trobar per casualitat, la traducció d’una història escrita per un valencià del segle XV que va narrar una curiosa aventura de la seua joventut, el secret de les transformacions i com va influir tot allò en la seua vida. El llibre tracta del cavaller Ventalluny que arriba malferit a les portes de la casa de Jordi en cerca d'ajuda. L'atracció que el jove llaurador sent per aquest personatge misteriós canviarà la seua vida. Convertit en el seu escuder, la primera missió que haurà d'afrontar consisteix a protegir el medalló secret del Sol i la Lluna, que conté la clau del més gran dels secrets. Aquesta custòdia el portarà, en una aventura i perills, des de la mítica València del segle xv fins a Nàpols i Alexandria, ocult en un vaixell del rei Alfons el Magnànim.
A València va conèixer a Amet, que li acompanyarà al llarg de l'aventura. També va conèixer a "Assis al Cabab" que li donarà ajuda i protecció, serà quin l'explique la clau de l'Atanor i el secret que amaga el medalló. És la clau per a trobar uns papirs a on es troben escrits la fórmula de la transformació.
Este llibre amaga altres secrets, i per a descobrir-los cal llegir-lo. L’autor ha volgut fer un treball el més comprensible possible per a un lector del nostre segle, i que com no tenia títol el manuscrit, l’ha pres “El secret de l’alquimista”. L’obra es desenvolupa al segle XV. Quan València coneix el seu “segle d’or”. Des del punt de vista econòmic, es converteix en el centre comercial més important de la Corona d’Aragó i uns dels principals ports de la Mediterrània. València tenía una societat plural, integrada per cristians, jueus i musulmans (mudèjars). 
Mi opinió:
El llibre és molt interessant, perquè al ser d’aventures és bastant entretingut. A mesura que vas llegint et vas involucrant més en com arribar a descobrir el misteri. Jordi en el camí es troba amb gent de tot tipus i algun fins a decideix ajudar-li, però ell solament vol prosseguir el seu camí per a aconseguir el seu objectiu. 
El llibre amaga molts secrets i per a descobrir-los cal llegir-ho...és un llibre que recomane.

Personatges: 
El cavaller Alexandre Guinart de Ventalluny: El dolent de esta història. 
Jordi: És el protagonista . 
Amet: Personatge que acompanyarà en totes les aventures a Jordi. 
L’oncle Joan Bernia: Arrendatari del más del Buc, un bon home, honrat, treballador, pacífic, bon cap de família. 
Tia Elionor i sis criatures: Formaven la família de Jordi i eren els millors germans del món. 
Assis-al-Calab: Era un home bru i polit, amb una constitució més pròpia d’un home de ciència, ja que era metge. 
Falconera: Mercenari i un tipus astut i sense escrúpols que pretenia vendre el secret al millor postor. Pontos de Maravant: Senyor de la nau l’Alzione, estava al servei de sa majestat Alfons el Magnànim i lluità contra els enemics de la Corona i de la Cristiandat. 
Escipió: Contramestre de l’Alzione. 
Sèpia: Un vell mariner. 
Jaume de Vilaragut: Cavaller natural de Barcelona, amic de Pontos de Maravant. 
Tronatesta: Savi germà de l’art, protegit pel mecenatge dels Corzo.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».