Si el gos és teu...la seua merda també!


A més de gaudir jugant, tenir un gos suposa una sèrie de responsabilitats que no podem eludir amb l'animal i amb els altres. Les lleis contemplen que qui té una mascota ha d'estar disposat a complir els seus deures amb l'animal i amb els qui viuen entorn d'ell. Si bé tenir una mascota és un dret, tampoc hem d'oblidar les obligacions que porta implícits. Així com la teua decisió d'adoptar un animal ha de ser acceptada, la posició de les persones que no desitgen tenir-los també mereix respecte.

Segons la "Normativa de Tinença d'animals" tots els propietaris/as de gossos estan obligats a conéixer la llei i complir-la. La normativa de l'Ajuntament de València, a través de l'Ordenança Municipal de Tinença d'Animals, (BOP 50 de 28/2/1990) on s'arreplega les condicions i pautes que deuen seguir els propietaris amb els animals en els domicilis i l'Ordenança Municipal de Neteja Urbana en les vies públiques. A més, la Generalitat valenciana, a través de la Llei 50/1999, arreplega les mesures per a determinades races potencialment perilloses la custòdia de les quals i cura exigeix als seus propietaris un cuideu extrem en les seues conductes.


Però els amos/as dels animals, no solen complir la llei a València, almenys que se li obligue a base de multes. A València i a pesar de la llei açò no es fa, jo passege molt per la ciutat de València, pels parcs i jardins i mai he vist posar una sola sanció. I com la gent no té por, no arrepleguen la merda dels seus gossos, pixen i caguen per qualsevol lloc dels jardins i parcs... menys per a on toca, els llocs habilitats pels animals.

Uns dels punts de la normativa sobre la tenencia d'animal: La conducció dels gossos per llocs públics es farà obligatòriament portant-los subjectes per corretja o cadena i en el collaret es fixarà la medalla de control sanitari que es lliura en el moment de la vacunació i la xapa municipal.

 Les imatges següents són la mostra gràfica del que estic diguem...
Esta senyora cometre tres infraccions greus: Donar aigua al gos en una font publica que està prohibit. Portar al gos solt perquè puga defecar i pixar per on l'animal vulga, i sense boç.
I ací podria posar centenars de fotografies per a denunciar estos fets. Sol hi ha què anar a qualsevol parc o pel carrer per a adonar-se del que estic diguen.I el resultat que centenars de milers d'animals pixen i defequen per tota la ciutat, és el problema sanitari i l'olor a excrements i a orina insuportable, que fan tots els nostres jardins i parcs. També tenim una València omple excrements per l'incivisme de la gent que no s'adonen que vivim moltes altres persones en la ciutat i no tenim per que aguantar als seus animals "ni en el carrer, ni en els habitatges"".
Més proves gràfiques...

En cada u dels parcs i jardins de València hi ha zona per a gossos, alguns són xicotets, depén de la grandària del parc, però altres com els dels jardins del Túria, Marxalenes i altres són molt grans, inclús tenen coses per a què els gossos juguen i fonts d'aigua.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».