Wadjda «La bicicleta verda».

Wadjda és una xiqueta saudita de 10 anys que viu en els suburbis de Riad, la capital d'Aràbia Saudita. Encara que viu en un món conservador, és divertida, emprenedora i sempre arriba al límit entre el que pot fer i el prohibit. Vol desesperadament una bonica bicicleta verda que està a la venda per a poder guanyar al seu amic Abdullah en una carrera. 
No obstant això, en la societat saudita no es permet que una xica munte amb bicicleta perquè ho consideren un perill per a la dignitat de les xiques. Per a aconseguir la bicicleta, s'inscriu en un concurs de l'escola on cal recitar versos del Koran, és una forma de recaptar els fons que necessita per a comprar la bicicleta verda que tant desitja.
  
La meua opinió... 
És una pel·lícula molt interessant, sobretot veure que significa nàixer xiqueta en estos països... menys que res. M'ha sorprés molt, veure que són les dones les encarregades d'educar a les xiquetes en la llei islàmica o Sharia (shari'a), i tenen un comportament que me'n recorda als nazis amb els pobles i races als que consideraven inferiors. Em crida també l'atenció, quan Wadjda està mirant l'arbre genealògic, a on sol hi ha avantpassats homes, i la mare li diu que sols els homes poden aparéixer en eixe arbre. Així, que agafa un tros de paper, escriu el seu nom i el col·loca en l'arbre, al costat del seu pare, a l'altre dia el paper apareix trencat. A més, el seu pare es torna a casar, ja que la seua mare no pot tindre més fill i açò també marca la vida de Wadjda que és filla única.
Tràiler en espanyol.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».