¡Ací no paga ni Déu! Dario Fo (escritor,actor i director).

Dario Fo va nàixer en Sangiano,Llombardia,Itàlia en 1926, autor, actor i director, ompli amb la seua intel·ligència teatral l’escena de la segona part del segle XX. Està considerat un moralista que predica fent el pallasso o un irònic provocador que qüestiona, d’una manera desesperada i, alhora,fent riure, problemes clau de la nostra crònica actual, Dario Fo va rebre el Premi de literatura l’any 1997. ¡Ací no paga ni Déu! És una obra de teatre traduïda al Valencià de l'obra original en italià per Empar Claramunt i Josep Ballester, esta traducció va obtenir l'ajuda de la Generalitat Valenciana i la seua primera edició va ser en 1993. És un llibre que es recomana en els instituts. 
   El llibre es dividix en 3 parts: la vida de l'autor Darío Fo, l'obra de teatre i unes propostes de treball. La vida de Darío Fo és explicada per Josep Ballester i per Empar Claramunt al maig de 1992 després d'entrevistar a l'autor el 6 de maig de 1992 al teatre Rialto de València. ¡Ací no paga ni Déu!, és un llibre molt divertit de lectura fàcil i amb el qual rius molt. La història de l'obra explica de manera irònica la crisi d'eixe moment i com es revela la gent a no pagar. L'obra teatral ¡Ací no paga ni Déu!, consta de 2 actes, el primer dividit en 10 escenes i el segon en 20. 
   Que demonis, passa en una casa a on el menú consta de menjar de canari amb cap de conill congelat, intercanvis d'embarassos sense intervenció mèdica, un G. Civil amb bigot embarassat de rebot ¿és açò possible? Tot açò i més li ho aclarix, o pot ser que el embolique més, perquè quan la fam ens obliga...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

Ausiàs March, escritor y poeta lírico valenciano.

Visitando la Torre Miramar "Valencia".