El guardià de l’anell / Vicent Pascual.

RESSENYA DEL LLIBRE
Títol: El guardià de l’anell
Autor: Vicent Pascual Granell
Dibuixos: Kike Puchades
Il·lustració de coberta: Anna Gajas
Idioma: Valencià
Editorial: Gregal llibres
Lloc d'edició: València
Any d'edició: 1986
Nº d'edició: 20ª
Nº d'edicións: 21ª fins este moment
Nº de pàgines: 83
Genere: novel·la juvenilResum:
Es tracta d’una aventura que comença en l'època del Decret d'Expulsió dels àrabs del Regne de València entre els anys 1609/1613 i una reunió dels fidels de Mahoma per a descobrir qui havia furtat l'anell del Profeta, que ho havia portat fins a la seua mort.
L’obra se situa a finals del segle xx i el protagonista es Ferran un jove que ve de Barcelona a casa dels seus oncles, immediatament acompanyat del seu cosí, es relaciona amb jóvens de Benifairó de la Valldigna (la Safor), que és on es localitza el relat. Però Ferran no sol bé a estiuejar a casa dels seus oncles, el seu objectiu és continuar el treball d'investigació del seu pare mort feia uns mesos, i descobrir a on es troba amagat l'anell del Profeta, per a açò compta amb l'ajuda d'Anna que és més que una amiga.

Mi opinió:
En estar dirigida la novel·la a la gent jove, la lectura resulta fàcil i amena de llegir. La història envoltada de misteri és molt interessant i sobretot perquè parla de llocs reals. Al final de la novel·la, hi ha un mapa de la zona, com els antics mapes del tresor dels pirates. Fa un repàs a la història que ens porta a l'època del rei Jaume I i el decret de l'expulsió dels moriscs i ens explica els qui eren. I acaba amb la biografia de l'autor.

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

En valencià ¿vixca o visca?.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».