Ser Valencià i catalanista és el més estúpid que podem trobar.

Per a començar, el catalanisme o  pancatalanisme és una ideologia política que defensa el caràcter de nació del conjunt dels territoris on es parla català “entre cometes”: Catalunya; el País Valencià; les Illes Balears; la que denominen Franja de Ponent d'Aragó; el Rosselló, Conflent i la Cerdanya francesa, als quals denominen Catalunya del Nord; Andorra i la ciutat de L'Alguer, en l'illa italiana de Sardenya. I el que volen, és la constitució d'un Estat independent amb este conjunt de territoris, amb el nom de Països Catalans.
Per contra,  els valencianistes i nacionalistes valencians defensem la nostra història, cultura i llengua pròpia amb les Normes del Puig o Normes de la Real Acadèmia. Són unes normes ortogràfiques elaborades en 1979 per la secció de Llengua i Literatura de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a el valencià, entenent este com una llengua independent del català.
Encara que lingüísticament siguen molt semblants, el valencià ve de la llengua romanç que parlaven els antics pobladors cristians de la València musulmana. Mentre que el català ve del Llemosí o llengua llemosina, va ser un terme que es va utilitzar a partir del segle XVI per a designar la llengua catalana, inspirant-se en el seu parentiu amb l'occità.
                                                                                       Foto: Levante-EMV
No vaig a estendre'm molt en este punt per`vull dir;  que als valencians se'ns nega el nostre dret a tenir una llengua pròpia, jo pose l'exemple del gallec i portuguès. En un llibre titulat "Orígenes de las lenguas neolatinas de Carlo Tagliavini, 1993", s'esmenta al gallec-portugués com una sola llengua. Naturalment açò depèn del punt de vista de cadascun, les línies de pensament i convencions polítiques. Però per a un enorme nombre de lingüistes no tenen dubte que són dues varietats de la mateixa llengua. Però oficialment i reconegudes per tot el món són dues llengües independents una de l'altra. Aleshores ¿perquè el valencià no pot ser una llengua independent del català?, per culpa dels nazis-nacionalistes catalans que no volen i lluiten posant molts de diner per a que això no ocórrega, per un sol motiu "la creació dels Països Catalans".
                                                                                Els Països Catalans en TV3
Vull dir, que jo sóc i em sent valencià pels quatre costats I ¿què significa per a mi ser valencià? significa lleialtat a una terra que m'ha vist nàixer. Estar orgull del que vam ser, del que podem ser i del sentiment que tinc al formar part d'un gran poble fort i solidari. Defensar els interessos de tots els valencians i valencianes a tenir una identitat pròpia, amb una llengua propia "la valenciana" amb una cultura i unes tradicions úniques. I respecte, molt respecte per la Senyera del Regne de València que mai va ser vençuda , i per el nostre himne. A més tinc clar, que és obligació de tots defensar els nostres senyals d'identitat dels nostres enemics, tant de fora com de dins del nostre territori.
      Una vegada dit açò; l'altre dia en un diari escrivia un Suecano, no recorde el seu nom i tampoc m’interessa. Però el que va escriure sí que té interés per a mi, perquè ja demostra a què nivells s’ha introduït el nacionalisme català en la societat valenciana, sobretot en l'educació que és la millor manera de controlar i manipular a un poble.
  1. Segons deia: És 'catalanista valencià', i ho és per a donar suport als seus companys catalans que lluiten per la seua Independència. I lluiten per la seua llengua i per la nostra llengua, que és la mateixa, li rebenta el llavat de cervell espanyolista que en tots els mitjans estan fent contra els catalanistes catalans. 
  2. Continua dient, que és catalanista per culpa de la seua família, ja que ha sigut adoctrinat de xiquet en l'anticatalanisme i per este motiu s'ha rebel·lat contra la seua família.
  3. I al final parla del feixisme totalitari imperialista de l'Estat espanyol i la seua dominació a través del terror cap a la resta de ciutadans continua sent la tònica habitual a Espanya, impregnada a tots els nivells de la societat i de la vida pública. 
I tot regat amb nombrosos insults, amb un fanatisme i odi cap a tots els que no pensem com  ell. La veritat és que no ho entenc havent nascut en esta terra i a més recolzant als enemics de la nostra pàtria valenciana.
D'altra banda els «països catalans» i el pancatalanisme va ser un invent del valencià Joan Fuster, que a més de ser escriptor i assagista va ser franquista, falangista, cap del moviment i per açò va ocupar algun càrrec polític important.
Per a finalitzar,  És una paradoxa molt interessant, l'obsessió que té este suecano de cridar feixista a tot aquell que no està d'acord amb les seues idees i després és seguidor i el té com un Déu a un franquista i falangista com Fuster. Que va ser el primer a usar estos termes amb una intencionalitat política i el culpable d'obrir la porta a tota esta merda catalanista.

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

En valencià ¿vixca o visca?.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».