Oficialment Valencia es València amb accent obert.

Molta gent no sap que la ciutat de València es denomina oficialment en valencià. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) va publicar el decret del Consell pel qual s'aprova el canvi de denominació del municipi de Valencia per la forma exclusiva en valencià de València.
Inclús jo tinc moltes dubtes a l'hora d'escriure el nom d'una ciutat o poble. Moltes vegades es pronuncia en valencià, quan oficialment no s'ha aprovat i la tradició és la que mana més que la llei. La ciutat, fundada l'any 138 abans de Crist amb el nom de Valentia, canvia de nom oficialment. 
Com sempre passa no es posen d'acord i si u diu blanc l'altre negre. La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV); la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes, El Rat Penat (LRP); l’Associació d'Escriptors en Llengua Valenciana (AELV) i dos associacions particulars. Es van barallar pel si l'accent, tènia que ser obert o tancat, i si el nom havia de ser Valéncia en lloc de València per pronunciar-se d'esta manera, però el servei tècnic del consistori va donar més pes a la tradició escrita (amb accent obert) i la normativa segons les Normes de Castelló de 1932 i considera la grafia de Valéncia “molt minoritària i pràcticament inexistent en usos oficials”. 
Així que recordar d'ara endavant, que encara que escrigueu en castellà València porta accent

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

En valencià ¿vixca o visca?.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».