Caos en la prova de C1 del 'valencià' juny 2018.

En primer lloc, des que Compromís, al costat del PSPV i Podem governen la comunitat Valenciana i Compromís controla la Conselleria D’Educació i Esport… És una vergonya com funciona tot tan malament.
                                                                                         Conseller Marzá 
Però anem a l'assumpte, el dilluns següent a la prova de valencià en classe solament es parlava de "Les lleis del caos". Així es titulava la primera part de l'examen a la qual es van enfrontar els que van anar a la prova del C1 de valencià, proves que va realitzar la Junta Qualificadora de Coneixement de Valencià dissabte dia 9 de juny. Jo vaig fer este examen en classe per a poder comprovar si el que deien els meus companys i companyes era veritat sobre la seua dificultat. En les proves de Comprensió Escrita, els textos solen portar pistes, però està vegada ho han fet amb molt mala llet i poca professionalitat.
    Està prova de Comprensió Escrita, va tornar bojos gran part de les 18.736 persones que es presentaven a aconseguir este nivell que era l'antic Mitjà. Va començar un examen en el qual la desorganització va ser intolerable i demostrant els de Compromís que no tenen ni punyetera idea de preparar estàs proves. Tot m'han dit el mateix i jo ho he pogut comprovar que les proves proposades, i sobretot la de Comprensió Escrita, no eren del nivell de quins s'examinaven sinó d'un nivell molt més alt.
«Este text era massa tècnic i complex», comparant esta prova amb altres anteriors d'este mateix nivell o amb altres proves realitzades en les Escoles Oficials d'Idiomes o la Cieacova (La Comissió Interuniversitària d'Estandardització d'Acreditacions de Coneixements de Valencià) que està realitzant les proves estos dies per a l'homologació dels certificats de valencià expedits pels serveis lingüístics universitaris. «El meu professor que ens ha preparat per a presentar-nos a l'examen reconèixer que el nivell de la prova és molt alt respecte a altres anys i posen en relleu la dificultat en incorporar termes molt científics i tècnics», a més no existia un model a seguir en el C1 en la pàgina web de la JQCV com així havia succeït en altres convocatòries. Així mateix, els afectats també incidixen que tampoc se'ls va informar amb caràcter previ a l'examen de si la prova incorporava un examen de comprensió oral, que en anteriors ocasions sí que s'havia incorporat.  La segona prova que avaluava la gramàtica tampoc corresponia amb el nivell C1.
    Per a finalitzar, jo crec que han intentat desfer-se de tots i totes que sols aprenen valencià per a aconseguir un certificat per a treballar. La Conselleria vol gent que viva en valencià i no sols siga una manera de poder treballar i una vegada que tenen el certificat del valencià s'obliden d'ell.
D'altra banda, la gestió del Conseller Marzá es un desastre total i en la prova del C1 de valencià s'ha coronat com el pitjor Conseller de Cultura des de fa molts anys.

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

En valencià ¿vixca o visca?.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».