Descobrint València «L'església dels Sants Joanes».

L'església dels Sants Joanes com la majoria de parròquies del centre històric de València, ocupen l'espai que ocupaven les mesquites musulmanes abans de la conquesta del Regne de València per Jaime I el conqueridor.
El temple cristià va ser construït en 1240, en eixe moment es trobava fora de les muralles de la ciutat. El disseny que van escollir era el mateix o molt semblant al de les altres esglésies gòtiques, consistent en una nau única amb capelles laterals entre els seus contraforts. En el segle XIV, va patir un incendi i va haver de ser reconstruïda. Un altre incendi, este a la fi del segle XVI, va provocar una nova intervenció de nou, per a reedificar el presbiteri. A mitjan segle XVII va ser afegida la capella de la Comunió. Entre 1639 i 1702 que adquireix el seu aspecte tal com la coneixem en l'actualitat. 
L'església dels Sants Joanes com la majoria de parròquies antigues que es van construir desprès de la reconquesta  encara conserva restes gòtics en la façana principal (una gran rosassa encegada) i en les façanes laterals (antigues finestres del primitiu edifici i dos arcs rehundidos en el mur que dóna a la plaça de la Comunió).
Una dada històrica molt interessant és que va ser el primer lloc de València on va predicar Sant Vicent Ferrer patró de Regne de València i en l'actualitat de la Comunitat Valenciana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

En valencià ¿vixca o visca?.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».