Boicot a les taronges sud-africanes, egípcies i d'altres països.


El primer que vull expressar, és la meua ràbia veient com els governs d'Espanya i de València no fan absolutament res pels nostres agricultors, quan per acords amb la UE la taronja importada de Sud-àfrica i Egipte inunda Europa i una vegada més arruïna les varietats primerenques de la Comunitat Valenciana.... Aquests països poden vendre a 33 cèntims el quilo més barat que els valencians. Perquè en aqueixos països als seus treballadors els paguen una misèria i a més no tenen Seguretat Social i els seus impostos són molt baixos comparats amb Espanya. És totalment una competència deslleial i perjudica els nostres amb el suport de la Unió Europea.

                                                     
A més, em solidaritze amb els nostres conciutadans agricultors i ramaders que vénen patint la competència deslleial de tercers països des de fa temps, a França no deixarien passar ni un sol camió carregats amb aquests cítrics… no és just l'acord de lliure comerç entre la Unió Europea (UE) i Sud-àfrica que «ha arruïnat per tercer any consecutiu la campanya de varietats primerenques de cítrics en el territori valencià». 


Jo consum moltes taronges i mandarines, les clementines són les meues preferides. Es caracteritzen per la seua polpa sucosa, a penes presenten llavors, són fàcils de pelar i posseeixen gran quantitat de suc d'una qualitat, un dulzor i sabor increïble. També compre molta taronja per a suc “serà per això que mai em constipe” i també de taula, trie les de color taronja intens, escorça fàcil de pelar, i un sabor dolç, intens i agradable “he hagut de provar totes les varietats”. L'aroma i presència de la nostra taronja és excel·lent, reuneixen totes les propietats internes de la millor fruita natural així com una aparença exterior que converteixen les nostres taronges en les millors del món.  A més no entenc, com estant en la terra de les taronges, compren sucs fets de pols i productes químics i que a penes porten un 5% de suc. I a un  entenc menys, com per a estalviar uns cèntims compren taronges del Marroc, Sud-àfrica, Egipte i uns altres amb una ínfima qualitat, això sí…més barates. 

Vaig deixar d'anar a comprar al supermercat mes important de València, perquè em van endossar 5 quilos de taronges del Marroc…meua culpa per no mirar l'etiqueta. Ara, abans de comprar llig sempre l'etiqueta i sempre compre productes de la Comunitat Valenciana o d'Espanya. És una forma de fer pàtria ajudant els nostres i no oblidem que la qualitat es paga i uns cèntims de més poden ajudar a salvar-se de la ruïna als nostres agricultors. On els facen una competència deslleial amb productes d'altres països…no COMPREM!!! Anem als supermercats que venguen els nostres productes i ajudem els nostres a poder viure de la terra com van viure els seus avantpassats i no als de fora. 

 Per a finalitzar, hi ha un grup de televisió “València televisió i Horta televisió” que es dedica a donar tot tipus d'informació sobre les nostres comarques, pobles i ciutats. En aquesta televisió ahir vaig vore com després de tres anys sense poder vendre les seues taronges, un agricultor d'Alzira va arrancar tots els seus tarongers dels quals havia viscut la seua família i molts camps no s'arrepleguen les taronges per que no es venen…una vertadera pena.

Entrades populars d'aquest blog

Arturo Valls (Valencia 1975) Biografia.

En valencià ¿vixca o visca?.

L'ambició d'Aleix «Enric Valor».